Eroon kanta-asiakaspostista

Vuosien varrella olen haksahtanut moneen kanta-asiakasjärjestelmään. Näiden takia kotiin ja sähköpostiin tulvii mainospostia, joka joko laittaa itsekurin koville tai täyttää paperiroskikset. Käytin yhden iltapäivän tämän tulvan karsimiseen. Monessa paikassa sitä ei ole tehty helpoksi, firmat haluavat saada mainoksensa perille.

S-etukortti. En keskitä ostoksiani, vaan käytän korttia yksittäisten tarjousten vuoksi. (Hyvä postaus näistä bonusjärjestelmistä löytyy esim. täältä). Tätä asiakkuutta en halunnut lopettaa kokonaan, mutta Yhteishyvä päätyy poikkeuksetta suoraan paperiroskikseen. Loin s-tunnuksen s-kanavalla ja pyysin s-asiakastiedotteeni sähköisenä. Annoin järjestelmään sen sähköpostiosoitteeni, joka on varattu vain mainoksille.

K-plussa. Pirkka-lehti jää tulematta tavallisen ”ei mainoksia”-kyltin ansiosta. Plussan nettipalvelussa kävin klikkaamassa plussapisteiden maksutavaksi pankkitilin. Nyt ei tarvitse pelleillä plussaseteleiden kanssa, muistaa ottaa niitä mukaan ja käyttää ennen vanhentumista. Silloin tällöin (todella harvoin) tilille tipahtaa Keskolta 5e.

Stockmann. Stockan kanta-asiakaspostista pääsee eroon vain siten, ettei näytä korttiaan. Täällä on selitetty kortin toimintaperiaate. Käytän stockan korttia nykyään vain, jos ostan jotain tarjouksessa olevaa, eikä kortti enää asu vakituisesti lompakossani. Kanta-asiakasvihko on koottu hyvin, se herätti usein uusia tarpeita ja yllytti tuhlaamaan. Nyt vältyn houkutuksilta ja paperiroskalta.

Ellos. Tilasin kerran tennarit. Sen takia olen saanut vuosia järkyttävät kasat mainospostia, kuvastoja, alennusseteleitä ja lainatarjouksia. Opin olemaan edes avaamatta mainoskirjeitä, mutta paperiroskan kertymistä se ei estänyt. Elloksen nettisivujen kautta onnistuu vain sähköisen uutiskirjeen tilauksen päättäminen. Paperisen mainospostin lopettamiseen ja tilin sulkemiseen tarvittiin puhelinsoitto, mutta ei onneksi sen enempää. Tältä sivulta löytyy tilipalvelun puhelinnumero, johon soittamalla sain haluamani. Sanoin ystävällisesti, mutta selkeästi haluavani irtisanoa asiakkuuteni kokonaan.

Huutokaupat (huuto.net, ebay, tori…) Asetin nettihuutokauppoihin vahteja, jotka lähettävät aina sähköpostia, kun jotain hakusanoihin sopivaa tulee myyntiin. Nämä ovat erityisen vaikeita itsekurille. Käytetty tavara on myynnissä vain kerran, huomiselle ei välttämättä ehdi miettiä. Usein myös perustelin itselleni ostoksen järkevyyden huimalla hinnanalennuksena uuteen nähden ja käytettyjen tuotteiden ekologisuudella. Mutta turha tavara ei muutu käytettynäkään tarpeelliseksi. Eniten säästän, kun en osta ollenkaan.

Nettivaatekaupat tms. Näiden mainospostilta olen välttynyt katsomalla tarkkaan, etten anna lupaa suoramarkkinoinnille. Aiemmin tilattujen uutiskirjeiden lopetus onnistui viestin alareunassa olevan linkin kautta. Joskus aikoinaan avattujen, jo tyhjiksi maksetujen tilien sulkeminen on usein tehty tarkoituksella hankalaksi. Asiakaspalveluun soittaminen on yleensä nopein keino.

Mainostulvan patoamisen jälkeen paperiroskan määrä meidän taloudessa on vähintään puolittunut. Seuraavaksi pitää selvittää, miten pääsen eroon ammattijärjestön ja vastaavien ilmaislehdistä. En kuitenkaan lue niitä koskaan.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Eroon kanta-asiakaspostista

  1. Paluuviite: Salakavala nettishoppailu | Nokonuuka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s