Mitä en ostanut tänään: pyykinkuivausteline

Meidän pyykinkuivausteline on vanha. Löysin sen hylättynä sukulaisten kellarista, kun muutin omaan kotiin kymmenen vuotta sitten. Maali on lohkeillut pois jaloista lähes kokonaan, eikä telineen iästä voi erehtyä. Teline on pieni, yksi täysi koneellinen pyykkiä mahtuu siihen juuri ja juuri. Kerran, kun pesin kaksi koneellista vaatepyykkiä saman päivän aikana, harmistuin telineen pienuudesta. Pian löysin itseni tietokoneen äärestä selailemasta verkkokauppoja. Ja voi miten hienon pyykinkuivaustelineen löysinkään!

Siinä on monta tasoa, siinä on erityinen kätevä taittomekanismi, se on tukeva! Se on laadukas ja ilmeisesti jonkin sortin designtuote. Tämähän olisi kerrassan järkevä ostos! Tämän hankittuani meidän pyykkikori olisi varmasti aina tyhjä, kun voisin pestä vaikka kaiken kerralla. Ja tällaisen telineen muistaisin ihan varmasti tyhjentää ajallaan ja piilottaa kaapin taakse, kun tässä on se kätevä taittomekanismi! Onhan tämä kallis, 80 euroa, mutta se on pieni hinta ikuisesti toimivasta pyykkihuollosta.

kuva: brabantia.comPäätin kuitenkin käydä kaupassa tutkailemassa tätä livenä ennen ostoskoriin klikkaamista. Teline onkin yllättävän painava ja, kuten luvattua, iso. Kätevä taittomekanismi ei olekaan kovin kätevä, pelkäsin päätyväni akuankkamaisesti solmuun metallihäkkyrän kanssa. En silti ollut valmis luopumaan täydellisen pyykinkuivaustelineen ja sujuvan pyykkäysarjen mielikuvasta, jonka olin itselleni kehittänyt. Lähdin kotiin jättäen telineen ”vakaaseen harkintaan”.

Harkinta-aikana tarkkailin arkeani. Nykyinen teline on kahden hengen talouteen aivan täydellisen kokoinen. Isompi sopisi paremmin suurperheelle. Vaatekaapin raivokkaiden siivousten myötä pyykättävää on nykyään melko vähän, harvemmin niistä tulee edes kahta täyttä konetta. Silloinkin voin hyvin ripustaa osan vaatteista henkareille. Onhan tuo kulahtanut teline aika sympaattinen, pinterestissä se olisi industrial, boho ja rustic. Kun rosoinen lookki ärsyttää, olen motivoitunut piilottamaan telineen mahdollisimman nopeasti omalle paikalleen. Teline on niin kevyt, että kannan sen helposti huoneesta toiseen, vaikka täytenä.

Tärkein oivallus oli se, että uusi pyykinkuivausteline ei taio minusta pesuaineentuoksuista superpyykkääjää, jolla ei ikinä loju epämääräisiä kasoja missään. Jos jo pienen telineen tyhjentäminen on rasittavaa, niin miksi triplasti isomman määrän viikkaaminen olisi yhtään houkuttelevampaa? Monimutkaisella taittomekanismilla varustettua rohjaketta ei myöskään noin vain sujauteta jemmaan tai nosteta yhdellä kädellä pois imurin tieltä.

Ratkaisu helpompaan pyykkihuoltoon on ollut yksinkertainen: vähemmän vaatteita tarkoittaa vähemmän pyykkiä. Ruksin telineen pois ostoslistalta, säästin 80 euroa ja kotini lisärojulta.

(kuva)

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä en ostanut tänään: pyykinkuivausteline

 1. Itse hankin muutama vuosi sitten toisen pyykkitelineen. Sen hetkinen oli toimiva, mutta ei riittänyt sille pyykkimäärälle mitä meillä tuli.
  Uusi teline on hiukan isompi kuin vanha, mutta hintaa oli 10€ ja teline on kätevä.

  Normaalisti käytän vain tätä uudempaa, mutta arkea helpottaakseni pesen usein viikonloppuisin paljon pyykkiä, jolloin saan myös kuivumaan kerralla enemmän.

  Kun telineet eivät ole käytössä, niille on oma paikkansa, joka on ihan yhtä toimiva kahdelle kuin yhdelle telineelle.

  Arkeni on siis helpottunut, mutta missään tapauksessa en olisi telineestä ikinä maksanut 80€, se kymppi oli ihan sopiva.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s