Harvoin tarvittavat tavarat

Tavaraa vähentäessä suurimmaksi ongelmaksi ovat muodostuneet ne esineet, joita tarvitaan harvoin, mutta kuitenkin joskus. Niiden kohdalla käyn läpi seuraavanlaisen kysymyslistan:

  • Voisiko tämän korvata?
  • Voiko tämän lainata jostain?
  • Mikä on pahinta mitä voi tapahtua, jos luovun tästä?

Esimerkkinä toimikoon joulukuusenjalka. Minun mielikuvitus ei riitä kuusenjalan korvaamiseen. Sen lainaaminen on haastavaa, sillä kaikki käyttävät kuusenjalkojaan yhtä aikaa. Pahin, mitä ilman kuusenjalkaa voi tapahtua, on siis se, ettei meille voi hankkia isoa joulukuusta.

Tässä vaiheessa homma menee henkilökohtaiseksi. Miten tärkeä joulukuusi meille on? Meidän vastaus on: ei ollenkaan. Pienen kuusen saa vaikka maljakkoon ja muut joulukoristeet riittävät tuomaan tunnelmaa kotiin. Eli me emme omista joulukuusenjalkaa. Joulua rakastavan lapsiperheen vastaus voisi olla aivan erilainen.

Kysymysten kohteeksi joutui myös sovitusnukke. En saa nukkea mistään helposti lainaksi. Sen korvaaminen on haastavaa, sillä itsensä päälle sovittaminen on raivostuttavaa, eikä oikeaan ihmiseen voi tökkiä nuppineuloja. Pahin, mitä ilman sovitusnukkea voi tapahtua on, etten pysty kaavoittamaan haluamaani vaatetta muotoilemalla tai etten saa mekon helmaa lyhennettyä ja muotolaskoksia kohdilleen.

Miten tärkeää sovitusmahdollisuus minulle ommellessa on? Tällä kertaa päädyin siihen, että riittävän tärkeää. Olen valmis pyyhkimään pölyjä ja luopumaan jostain muusta tehdäkseni tilaa sovitusnukelle. Joku harvakseltaan ompeleva vastaisi kysymykseen ehkä aivan toisin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s