Suhteellinen säilytystila

Kotonamme ei tunnu enää olevan lainkaan säilytystilaa.

Ostin kirpputorilta tarjottimen. Sille on usein tarvetta ja ajattelin sen mahtuvan keittiöömme mainiosti. Olen kantanut viimeisen vuoden aikana keittiötavaraa kierrätykseen kaksi banaanilaatikollista ja useita pienempiä eriä. Pois laitettujen tilalle on muuttanut vain kaksi esinettä, mutteripannu ja raastinrauta. Kaikella logiikalla siis yhden tarjottimen pitäisi sopia karsittujen tavaroiden jättämään tyhjiöön. Mutta kodinjärjestelyn matematiikka ei olekaan yksinkertaista.

Käsitykseni siitä, milloin kaappi on täynnä, on muuttunut.

Ennen täyden mittari oli mielestäni se, saako kaapin oven tai laatikon sujuvasti kiinni. Nykyään pidän sopivana tilannetta, jossa jokaisen tarpeellisen esineen voi laittaa paikoilleen ja ottaa esiin helposti, vaikka yhdellä kädellä. Kaupassa, hienojen ja tarpeellisten esineiden äärellä, huomaan usein ihmetteleväni, minne tuokin muka meillä mahtuisi. Vaikka olisin juuri edellisenä päivänä kantanut tuplasti isomman tavaran pois.

Mitä enemmän tavaraa raivaan pois, sitä enemmän rojua huomaan omistavani.

Advertisement

9 kommenttia artikkeliin ”Suhteellinen säilytystila

  1. Olen huomannut saman! Alkujaan tavaroita karsittuani keittiön kaapit näyttivät ihanan väljiltä, mutta nyt taas tuntuu, että olisi karsimisen paikka – vaikkei tavaraa ole tullut lisää. Aika kiinnostava ilmiö oikeastaan. Hyvin lyhyessä ajassa tuntuu muuttuvan oma mieltymys tässä asiassa. Tämä on toivoakseni lupaavaa sen kannalta, että kun normit (laajemmaltikin yhteiskunnassa) muuttuvat, uusiin ajatusmalleihin voi tottua aika nopeasti.

    Tykkää

  2. Meillä keittiötavaraa on tullut talouteen vähentämisestä huolimatta ainakin kattilan verran. Tarpeellinen tavara ei ärsytä, mutta tarpeeton kyllä. Vähentämisen myötä ärsytys on lisääntynyt, koska nyt ylimääräisen näkee. Aikaisemmin ummistin silmäni ja meilläkin kaappeihin oli sullottu asioita hyvin erilaisella tavalla.

    Tykkää

  3. Paluuviite: Tapojen muuttamisen voima | Laura Pörsti

  4. Paluuviite: Neljäsosa tyhjänä | Nokonuuka

  5. Paluuviite: 75 % täynnä = täynnä | Minimalismin Ilo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s