Pukeutuisinko joka päivä samalla tavalla?

Vaatekaapin sisältöä karsiessa olen törmännyt käsitteeseen univormu. Kyseessä ei ole virkamiesten työasu, vaan sanaa käytetään aivan tavallisesta arkipukeutumisesta puhuttaessa. Aluksi nyrpistin. Samanlaiset vaatteet joka päivä? Tylsää, tylsää ja tylsää. Vähitellen ajatus on kuitenkin alkanut kiehtoa.

Alice Gregory on nainen, joka pukeutuu aina sään salliessa mustaan poolopaitaan ja pillifarkkuihin. Luettuani Alicen perustelut aloin itsekin kaipaamaan täydellisen helppoa pukeutumista ja vaatteita, joissa tuntisin oloni poikkeuksetta tyylikkääksi.

Elite Daily -sivustolla pohditaan, miksi menestyvät ihmiset pukeutuvat jatkuvasti samoin. Selitykseksi tarjotaan sitä, että kun aamulla ei tarvitse tuhlata energiaa vaatteiden valitsemiseen, jää enemmän aikaa tärkeille asioille. ”Don’t sweat the small stuff”

Täydellisen vaatekaapin metsästykseen keskittyvällä Into Mind -sivustolla univormu kuvaillaan asuksi, joka olisi päällä piirroshahmoversiolla itsestä. Käytännössä täsmälleen sama asu ei kuitenkaan toistu päivästä toiseen, vaan sitä voi muunnella. Sivustolta löytyy myös ohjeet oman univormun, sekä sitä kautta oman tyylin ja toimivan vaatekaapin, löytämiseksi.

Yksinkertaistaen minun univormuni pohja voisi olla pillifarkut ja väljä neule. Sitten toimiva vaatekaappi rakentuisi kuin itsekseen. Pino väljiä neuleita eri väreissä ja materiaaleissa sekä seuraksi tummat, vaaleat ja mustat pillifarkut. Laatikkoon joitain asusteita ja siinä se. Helppoa kuin heinänteko. Ainakin teoriassa.

2 kommenttia artikkeliin ”Pukeutuisinko joka päivä samalla tavalla?

Jätä kommentti