Kaappi tyhjäksi

Valittelin äskettäin tavaroiden karsimisessa vastaan tullutta motivaatiopulaa. Asiaa pyöriteltyäni ja pähkäiltyäni löysin uuden tavan huijata itseni innostumaan. Tavan, jolla todistan karsimisen tarpeellisuuden: päätin raivata muutaman kaapin ja huonekalun kokonaan tyhjiksi.

Vaikka nykyisessä kodissa tavaramäärä vaikuttaakin sopivalta, ei uudessa kodissa tule olemaan läheskään näin paljon kaappitilaa. Kiinteitä kaappeja on vähemmän ja tilanpuutteen vuoksi luovumme myös muutamasta säilytyshuonekalusta. Siksi huonekalujen ja kaappien tyhjäksi raivaaminen on välttämätöntä jossain vaiheessa. Miksei siis jo nyt? Tällä tavalla saamme huonekalut saman tien kiertoon, eikä niistä tarvitse murehtia enää muuttopäivänä. Tyhjiin kaappeihin taas voimme siirtää lahjoitettavaksi viemistä odottavien tavaroiden laatikot. Näin kierrätysboksit ovat helposti saatavilla, mutta poissa jaloista.

Ensimmäisen palasen, eli yhden vetolaatikon tyhjensin tänään. Osan tavaroista karsin kokonaan pois, mutta suurimman osan totesin edelleen tarpeellisksi ja siirsin ne muihin kaappeihin. Siirrettyjen tavaroiden tieltä piti niistä muistakin kaapeista tyhjentää rojua. Loppujen lopuksi sieltä täältä karsituista tavaroista koostui jo huomattava kasa.

Hurraa! Vaikka karsimisprosessi olikin puuduttavaa nyhjäämistä, eli yksittäisten tavaroiden poistamista sieltä täältä, sain  kuitenkin palkintona ihastella tyhjää tilaa. Nyt en malta odottaa ensimmäisen kokonaisen huonekalun tyhjentämistä ja ovesta ulos kantamista. Motivaatiopula on hetkeksi selätetty.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kaappi tyhjäksi

  1. Heippa! Mitä tehdä siinä tilanteessa, kun on saanut omia tavaroita vähennettyä ja tulee tyhjiä hyllyjä, ja sitten siirtelee omia jäljelle jääneitä tavaroitaan paremmin, mutta puoliso ei annakaan siirtää hänen omia tavaroitaan tyhjille hyllyílle; esimerkiksi koreissa kaapin päällä olevat tavarat laitettaisiin kaapin sisälle? Kuulemma tavarat pitää olla löydettävissä sieltä mihin ne on joskus laittanut, jos niitä siirtää, niin niitä ei löydä. Niin, ja vastaukseksi ei hyväksytty sitä, että jos hän siirtää tavaransa itse uuteen paikkaan, kuulemma sama tilanne, tavara ei ole enää samassa paikassa mihin se on joskus laitettu…

    Tykkää

    • Aijai, nyt pistit kyllä pahan! Kuvailemasi tilanne olisi nimittäin ihan hyvin voinut tapahtua meilläkin 🙂 En oikein ole keksinyt mitään takuuvarmaa ratkaisua. Jonkin verran auttaa keskustelu hyvässä hengessä, esimerkin näyttäminen (omien tavaroiden siivoamisesta seuraava ihana avaruus innostaa toistakin järjestämään omansa) ja kompromissit kompromissien perään. Yhteinen koti kun on kuitenkin yhteinen. Toivottavasti molemmille sopiva ratkaisu löytyy! 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s