Liian ison pala

On yksi selkeä merkki, josta huomaan yrittäväni tehdä liikaa. Sotku.

Toisinaan yritän saada tehtyä jättimäisen projektin vähän liian lyhyessä ajassa, tai monta eri hommaa yhden päivän aikana. Silloin energiaa ei riitä mihinkään muuhun kuin välttämättömään ja jäljet jäävät korjaamatta.

Essee lähtee määräajassa, mutta työpöytä on täynnä muistiinpanoja, aukinaisia kirjoja ja suttupapereita vielä seuraavana päivänäkin. Ruoka valmistuu syötäväksi, mutta likaisten astioiden pino kasvaa ja ylijäänyt ruoka unohtuu laittaa jääkaappiin. Ompelutyöstä tulee käyttökelpoinen, mutta tarvikkeet jäävät lojumaan pöydille ja langanpätkiä löytyy pian joka puolelta kotia.

Asiat kasaantuvat ja yhtäkkiä ennen niin siisti koti näyttääkin kaatopaikalta. En edes ymmärrä, mistä kaikki ne kasaantuvat tavarat tulevat. Juurihan karsin kaapit väljiksi.

Silloin tiedän, että nyt pitää hidastaa. Rahoitan tahtia, kunnes jäljet on siivottu. Kummasti saan taas enemmän ja nopeammin aikaiseksi, kun voin keskittyä käsillä olevaan hommaan ilman, että joudun samalla siivoamaan edellisen sotkuja ja valmistelemaan seuraavaa. Asia kerrallaan, loppuun asti.

Kiire on sotkun alku ja juuri.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Liian ison pala

  1. Samaistun niin tähän. Meillä tuntuu koko ajan olevan sotkuista ja liikaa tavaraa vaikka tavaraa ei ole tullut sisään, ennemminkin lähtenyt ulos. Ehkä nyt todellakin olisi taas se hidastamisen paikka ja yhden asian loppuunsaattiminen kerrallaan voisi olla hyvä idea.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s