Ilman tietokonetta

Terveisiä muuton keskeltä. Tärkeimmät käyttöesineet on jo nostettu uusille paikoilleen ja normaali arki sujuu ongelmitta. Vähemmän tärkeät tavarat lojuvat edelleen yhdessä suuressa kasassa keskellä olohuonetta. Tietokone näiden joukossa.

Tällä hetkellä taloutemme ainoa nettilaite on vanha älypuhelin. Sillä saa hoidettua pankkiasiat, tarkistettua bussiaikataulut, etsittyä reseptin illan ruokaan ja vastattua kiireellisiin sähköposteihin. Opiskeluhommat tehdään yliopiston kirjastossa, työasiat töissä.

Mitä sitten elämästä ilman tietokonetta puuttuu? Pois ovat jääneet ainakin tyhjänpäiväinen nettisurffailu uutissivustoilla, tv-sarjojen seuraaminen, blogien lukeminen ja Nokonuukan kirjoittaminen.

Tilalle olen saanut valtavasti aikaa iltoihin. Olen pyyhkinyt pölyt ompelukoneesta, korjannut ikuisuusprojekteja keskeneräisten käsitöiden laatikosta ja pitänyt tiskipöydän siistinä. Olen viettänyt aikaa tärkeiden ihmisten kanssa, kokeillut uusia reseptejä ja syönyt hyvin. Menen ajoissa nukkumaan ja aamuisin herään pirteämpänä kuin aikoihin.

Tietokoneelle on kuitenkin paikka jo katsottuna. Välillä opinnot ja työt nimittäin tulevat väistämättä kotiin. Musiikkia kuuntelemme lähinnä tietokoneen kautta, ja se on myös tärkein väline valokuvien hallintaan. Enkä taida olla halukas luopumaan blogistakaan.

Silti tyhjänpäiväiseen tietokoneella istumiseen kulutetun ajan määrä on nyt valjennut kaikessa karuudessaan. Haluan pitää sen jatkossa minimissä. Voi toki olla, ettei koneen ääreen enää edes tee mieli istahtaa, olenhan löytänyt parempaa tekemistä. Mutta tietokoneen vetovoima on petollinen, sen vastustaminen saattaa vaatia konkreettisia toimia. Ehkä koneen voisi sijoittaa johonkin vähän hankalaan paikkaan tai ehkä voisin määrätä itselleni rajoitteita ruutuaikoihin.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Ilman tietokonetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s